A New Yorki Alma on Dobbin Alapítványnak nyújtott támogatás

Kategoriák: Hírek,Projektek

A Böröcz András szobrászművész által alapított New Yorki Alma on Dobbin Alapítványnak nyújtott támogatással az alapítvány az Alma on Dobbin művészeti programjait támogatta, segítetve ez által a magyar művészet bekapcsolódását a nemzetközi kulturális életbe. Az amerikai nonprofit szervezet a vizuális művészetek támogatására jött létre, célja, hogy kapcsolatot teremtsen az amerikai és a magyar, valamint más európai művészek között, támogassa a kulturális kapcsolatokat. Az Almának nyújtott támogatással a Budai György Emlékalapítvány segítette a magyar művészet bekapcsolódását a nemzetközi művészeti életbe. Támogatása révén Szemző Zsófia magyar képzőművész az Alma vendége volt New Yorkban. Az Alma on Dobbin magyar művészek és művészettörténészek segítségével – Jovánovics György Kossuth díjas szobrászművész, Jerger Krisztina és Petrányi Zsolt művészettörténészek tanácsára – választotta ki Szemző Zsófit.

Szemző Zsófi New Yorkban készített fotói: