Kovács Ferenc zenei estje – 2008. október 10.

A Somogyi áldásos című dalt Kovács Feri Gyuri emlékére írta. Minden születésben benne van a szülők élete is, és aki eddig még nem ismerte a dal szülőjét, most találkozhatott Feri belső világával: hogyan gondolkodik az őseiről, természetről, zenéről, Istenről, hogy emlékezik Gyurira.

Vendégünk volt Halmai Gábor és Balogh Kálmán

2008. október tizedikén lezajlott a Baráti Kör második rendezvénye. Szép számmal összegyűltünk, több mint negyvenen voltunk.
Ezúttal Halmai Gábor alkotmányjogász idézett fel emlékeket Gyuriról, majd Kovács Feri zeneszerző, trombita művész következett. Először a Kovács Ferencről készült Magony című potréfilmet vetítettük le, amelyből az is kiderült, hogy hogyan született a Somogyi áldásos című dal, ami Gyuri emlékére íródott. Minden születésben benne van a szülők élete is, és aki eddig még nem ismerte a dal szülőjét, most találkozhatott Feri belső világával: hogyan gondolkodik az őseiről, természetről, zenéről, Istenről.

Utána pedig jött az élő zene. Kovács Feri a szokott életerővel és szívvel trombitált, énekelt, hegedült, és ebben méltó társa volt Balogh Kálmán cimbalomművész. Mindenkit elvarázsoltak.

Hogy a hangulat teljes legyen, ráadásnak, a társaság jelen lévő volt karatésaival még megnéztünk néhány ősrégi karatés filmfelvételt, ahol ismerősnek tűnő ifjoncok vidáman ütlegelték egymást.

A visszajelzésekből úgy tűnik, nem csak mi – a rendezők – éreztük úgy, hogy ez nagyon jó volt…