Geszti Péter est – 2009. március 6.

„Törődjenek a más emberek érzéseivel. Ne tűrjék, ha más emberek nem törődnek az Önök érzéseivel.”
Vendégünk volt: Váczi Eszter és Gátos Iván

“Minden nap csináljanak valamit, amitől rettegnek. Énekeljenek. Törődjenek a más emberek érzéseivel. Ne tűrjék, ha más emberek nem törődnek az Önök érzéseivel.” – olvasta Geszti Péter Kurt Vonnegut mondatait ezen a telt házas összejövetelen 2009. március 6-án.

Persze Gesztinek valójában nincs szüksége Vonnegutra, önértékén is kiváló. A nagydumás médiasztárból professzionális közszereplő lett a szó legjobb értelmében. Egy szimpatikus férfi, aki pontosan tudja, hogy nagy nyilvánosság előtt unalmasan beszélni: emberiség elleni bűn, és tudja azt is, hogy az igazi felelőtlenség nem a viccelődés, hanem az önelégült ostobaság.

Ki merészelt mondani olyan lelakott szavakat, mint hogy közösen jobb és értelmesebb dolog csinálni valamit, mint egyedül – az embernek mégsem támadt az a késztetése, hogy gyorsan ki kellene kapcsolni a készüléket.

Ráadásul szépen beszélt Gyuriról: érzéssel, humorral, személyesen.

Aztán ott volt Váczi Eszter finom, hajlékony – ahogy Geszti fogalmazott: Seherezádé hangja – Gátos Iván billentyűs kíséretével. Nagyon jó volt újra hallani a Jazz + Az után. Alighanem megtalálta a saját stílusát.

És ott volt Gőz Laci is, aki segített, mint mindig.

Köszönjük Péter, Eszter, Iván, Laci.