Egy est Dés Lászlóval – 2010. október 22.

„Gyuri rendkívül fontos szerepet töltött be és páratlan munkát végzett, rengeteg pénzt szerzett kultúrára. Meghatározó volt a mecenatúra fejlesztésében, hogy a művészek ne az államtól szerezzék a pénzt, és ne a mindig aktuális politikai uralomtól várják a segítséget. Gyuri munkája nagyon jelentős volt.“ Dés Lászlóval Váradi Júlia beszélgetett.

2010. október 22-én Dés Lászlóval beszélgetett Váradi Júlia.

Dés László elmondta, hogy Gyuri a barátja volt. „Bensőséges kapcsolat volt közöttünk, ami elég hamar kialakult a megismerkedésünk után. Együtt gründoltuk a Kalózok című filmet, aminek folyományaként megszületett a Jazz Meg Az együttes. Nagyon sikeres lett a zenéje, ezáltal a zenekar is.

Gyuri sok esetben szürke eminenciásként állt a háttérben. Bár munkája nem múlt el nyomtalanul, a neve rajta van a filmek stáblistáin, a lemezek címlistáin, a fényképe is a lemezen, de a köztudatban nem szerepel elég nyomatékkal, nem azon a helyen említik, amilyet megérdemelne. Rendkívül fontos szerepet töltött be és páratlan munkát végzett, rengeteg pénzt szerzett kultúrára. Meghatározó volt a mecenatúra fejlesztésében, hogy a művészek ne az államtól szerezzék a pénzt, és ne a mindig aktuális politikai uralomtól várják a segítséget, hanem a civil szférától, ahogy ezt Amerikából és a nyugati-európai országokból ismerjük. Ez nagyon fontos, Gyuri munkája nagyon jelentős volt. Közben ő volt az egyetlen ember, akivel úgy lehetett a pénzszerzésről beszélni, hogy nem éreztem úgy, mintha a hatalommal beszéltem volna.

Gyuri sokoldalú személyiség volt. Nagyon fontos viszonya volt a sporthoz, jó kiállású szép férfi volt, de nem volt szűklátókörű, nem csak ennek élt, ugyanilyen szenvedélyesen érdekelte a zene, a képzőművészet, az irodalom. Fantasztikus volt.